Certificeret Terapihundefører med speciale i Undervisning og Pædagogik

Dyreassisteret uddannelse og pædagogik (AAE – Animal Assisted Education/Pedagogy)

Uddannelsen til Certificeret Terapihundefører med speciale i Undervisning og pædagogik er for dig der arbejder med alle former for læring og undervisning generelt og du ønsker fagligt at opnå målbare resultater ved at inkluderer din hund i dit faglige arbejde.

Du kan arbejde indenfor undervisning f.eks. i folkeskolen, erhvervsskoler, STX, EUD, EUX, HTX. Din undervisning har fokus på et uddannelsesmæssigt mål, kognitive eller sociale færdigheder. Elevernes forbedringer og udvikling måles, dokumenteres og evalueres af dig som fagperson.

Uddannelse til Certificeret Terapihundefører med speciale i undervisning og pædagogik giver dig kompetencer og metoder til at inddrage din hund i undervisningen, så eleverne bedre kan opnå de krav som stilles.

Din hund bliver et professionelt redskab og indgår kontinuerligt direkte eller indirekte i din undervisning for at opnå et læringsmål eller opnå sociale færdigheder.

Du kan f.eks. være uddannet

  • Lærer
  • Underviser
  • Special Pædagog
  • Social Pædagog
  • Pædagog
  • Idrætspædagog
  • Eller anden uddannelse

For at begynde på uddannelsen til Certificeret Terapihundefører med speciale i undervisning og pædagogik skal du først have gennemført vores basisuddannelse til dyreassisteret støtte.

Arbejder du med mindre børn skal dig og din hund bestå vores egnethedstest til børn under 6 år

Indhold: Certificeret Terapihundefører med speciale i undervisning og pædagogik

Teori:

Du får adgang til vores uddannelsescenter, hvor du finder vores online kurser til skolehund og du deltager også i live teori-forelæsninger. I vores virtuelle klasseværelse har vi løbende live spørge og diskussions-/case-sessioner, som du har mulighed for at deltage i.

Dvs. dele af teorien foregår som online forelæsninger og som selvstudie og noget som live virtuelt klasseundervisninger.

Praktisk træning:

Vi mødes til en række praktiske træningssamlinger, hvor vi træner Grundfærdigheder og specielle øvelser til Skolehund. Øvelserne er med til at understøtte din hunds aktive deltagelse i undervisningen.  Vi træner nogle gange i et autentisk miljø og altid med andre deltagere. Til træningssamlingerne vil der også blive gennemgået enkelte teoretiske emner.

Praktikken som Skolehund / Skolepædagoghund 

Der er en individuel praktikperiode på 100 timeres dokumenteret praktik. Hvor 30 timer skal være direkte rettet mod en konkret specialisering, som du selv vælger indenfor dit fagområde.

Du kan begynde at have din hund med på arbejde allerede ved studiestart. De timer tæller med i din samlede praktiktid på 100 timer. Men din specialiseringspraktik på 30 timer skal du vente med indtil slutningen af din uddannelse til skolehund.

Du skal fra studiestart dokumentere dit arbejde ved at udarbejde en praktikrapport, som indgår i den samlede bedømmelse til din certificering, som Certificeret Terapihundefører med speciale i undervisning og pædagogik

Certificering:

Tilslut skal du op til den endelige certificering. Certificeringen foregår i dit og din hunds normale arbejdsmiljø med deltagere. Her er det vigtigt at du kan mestre alle de teoriske emner i praksis.

Uddannelse varighed

Uddannelsens varighed er 12 – 14 mdr. inkl. basisuddannelsen.

Studietimer for Specialiseringen undervisning og pædagogik ca. 148 timer

Mere info?

Ønsker du mere dybdegående information om uddannelsesforløbet, så er du velkommen til gratis at booke vejledning

Danske Terapihunde ApS
v/Betina Hofmann

E-mail: mail@dansketerapihunde.dk
CVR: 44505029

Thorsvej 24
9700 Brønderslev