FAQ – ofte stillede spørgsmål

Finder du ikke svar på dit spørgsmål, så send os en mail på: mail@dansketerapihunde.dk

Efter vores basisuddannelse til terapihund, kan du sammen med din hund udføre dyreassisteret støtte til andre mennesker og du kan vælge at arbejde i vores dyreassisteret støtteprogrammer. F.eks. som besøgshund hvor du yder nærvær og samvær til personer på diverse krisecentre, plejecentre, støtte til borgere med ensomhed.

Det er ikke så meget race eller blanding på hunden, der er afgørende for, om hunden egner sig til at arbejde som Terapihund.

Det er hundens sind, temperament og lysten til at lære nye ting og være sammen med mennesker.

En Certificeret Terapihund har samme rettigheder i det danske samfund som en almindelig familie hund.

Basisuddannelsen koster 14000 kr. inkl. moms og er obligatorisk. Herefter kan du vælge mellem 3 specialer alt efter din uddannelse og dit fagområde.

De 3 specialer er:

  • Certificeret Terapihundefører med speciale i Sundhed og Omsorg
  • Certificeret Terapihundefører med speciale i Samtaleterapi og Socialt arbejde
  • Certificeret Skolehund eller Skolepædagoghund

Her kan du se en samlet liste over vores Priser og ydelser

Din hund skal være mindst 1 år, inden den kan blive Certificeret Terapihund. Men du kan godt begynde på uddannelsen inden, når din hund  er 8 mdr. Der er ingen aldersgrænse for, hvor gammel hunden må være.

Din hund skal selvfølgelig være sund, rask og frisk.

Inden du kan begynde på vores basisuddannelse til Terapihund skal du have bestået vores egnethedstest.

Danske Terapihunde ApS uddanner terapihunde over hele Danmark. Vi har uddannelse steder i Nordjylland, Midtjylland og Østsjælland.

En terapihund skal være tryg i rigtig mange forskellige miljøsituationer og din hund skal være rigtig godt socialiseret til mange forskellige typer mennesker.

Så brug derfor rigtig lang tid på miljøtræning og socialisering.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderlige råd og vejledning. Se under punktet “Vejledning”

Vil du gerne have besøg af en certificeret Terapihundefører som kan udfører dyreassisteret behandling eller undervisning afhænger prisen af opgaven. Vores timepris begynder ved 680 kr. pr. time

Alt efter opgaven kan der forekomme forberedelsestid og transporttid.

Der er ofte mulighed at lave en abonnementsordning, hvis terapihundeteamet skal være en del af en længere behandling eller forløb.

Kontakt os på: mail@dansketerapihunde.dk for at høre mere.

En egnethedstest er en obligatorisk test som dig og din hund skal bestå for at blive optaget på uddannelsen til terapihund.

Egnethedstesten danner grundlag for egnetheden hos dig som fører og din hund til at kunne gennemfører vores basis uddannelsen til terapihund.

En egnethedstest hos Danske Terapihunde tager mellem 90 til 120 minutter og koster 1500 kr. inkl. moms

Her kan du læse mere om kravene til egnethedstesten og hvordan du tilmelder dig og din hund. 

Det er bedst at tilmelde sig en egnethedstest så tæt på uddannelse start som muligt. Men består dig og din hund vores egnethedstest gælder den 12 mdr. fra den dato i bestod egnethedstesten.

Ja – de fleste som tager uddannelsen til Certificeret terapihundefører har et arbejde ved siden af og tager uddannelse fordi de skal anvende hunden i forbindelse med deres faglige arbejde.

For at blive optaget på vores specialiseringsuddannelser til certificeret terapihundefører skal du have en pædagogisk, sundhedsfaglig eller terapeutisk uddannelse. Men du kan godt tage vores basisuddannelse og arbejde indenfor dyreassisteret støtteprogrammer hos Danske Terapihunde ApS.

Vores specialiseringsuddannelser er:

  • Certificeret terapihundefører med speciale i samtaleterapi og socialt arbejde
  • Certificeret terapihundefører med speciale i sundhed og omsorg
  • Certificeret terapihundefører med speciale i undervisning og pædagogik

Dyreassisteret støtteprogrammer omfatter kun programmer, hvor dyr er involveret, direkte eller indirekte i aktiviteter som har til formål at støtte og øge menneskers velvære. Det kan være at forebygge ensomhed og isolation, øge motivation eller som distraktion fra vanskelige situationer.

De aktiviteterne som udføres som dyreassisteret støtteprogrammer dokumenteres ikke nødvendigvis.

Efter vores basisuddannelse er du i stand til sammen med din hund at udfører dyreassisteret støtteprogrammer.

Eksempler på dyreassisteret støtte program er: Besøgshund, Eksamenshund, besøg på div. krisecentre, læsehund på offentlige steder f.eks. biblioteker. Besøg i fængsler.

Kontakt os på mail@dansketerapihunde.dk hvis du ønsker at høre mere om vores basis uddannelse som uddanner dig og din hund til at arbejde med dyreassisteret støtte program.

Dyreassisteret undervisning er for dig der arbejder med enhver form for undervisning. Du planlægger, strukturer, dokumenterer og evaluerer målrettet din dyreassisteret undervisning.

Dyreassisteret undervisning henviser til enhver form for uddannelse og undervisning hvor dyr er direkte eller indirekte er integreret som en kontinuerelig del af uddannelsesforløbet og udføres i samarbejde med en fagligt uddannet underviser. Målene for dyreassisteret undervisning kan være akademiske, social-emotionelle, psyko-edukative, kognitive, erhvervsmæssig uddannelse, personligudvikling og dyreassisteret undervisning lan fokusere på følelsesmæssig regulering, mestringsstrategier, prosocial færdigheder eller empatiudvikling.

Vil du arbejde med dyreassisteret undervisning skal du vælge vores specialisering til Certificeret skolehund eller skolepædagoghund

Dyreassisteret behandling er for dig, der arbejder behandlingsfokuseret og målrettet planlægger, strukturer, dokumenterer og evaluerer dine behandlinger.

Det er som udgangspunkt ikke muligt at få merit på vores uddannelser. Men det vil altid være en individuel vurdering fra vores Danske Terapihunde ApS.

Men for at komme i betragtning til merit skal du mindst have gennemført:

  • Klikker-træneruddannelse
  • En teoretisk/praktisk uddannelse indenfor dyreassisteret behandling
  • Have en sundhedsfaglig, pædagogisk eller terapeutisk uddannelse.

Uddannelserne foregår både i Nordjylland ( Brønderslev) Midtjylland (Silkeborg) og på Sjælland oftest i Køge.

Vi gør alt hvad vi kan for at planlægge og afholde uddannelsen på alle lokationer. Men vi kan ikke garanterer at holdet bliver afholdt på alle lokationer.

Da vi har deltagere fra hele landet, nogle gange har vi mange deltagere fra Sjælland på et hold og andre gange har vi mange deltagere fra Nordjylland på et hold. Derfor må du forvente at der er transport til og fra uddannelsen.

Mere info?

Ønsker du mere dybdegående information om uddannelsesforløbet, så er du velkommen til gratis at booke vejledning

Danske Terapihunde ApS
v/Betina Hofmann

E-mail: mail@dansketerapihunde.dk
CVR: 44505029

Thorsvej 24
9700 Brønderslev