Certificeret Terapihundefører med speciale i Samtaleterapi og Socialt arbejde

Dyreassisteret behandling ( AATx – Animal Assisted Treatment)

Uddannelse til Certificeret terapihundefører med speciale i Samtaleterapi og Socialt arbejde er for dig der arbejder behandlingsfokuseret med metoder og tilgange for at hjælpe enkeltpersoner eller grupper med at forstå og håndtere psykologiske, følelsesmæssige og adfærdsmæssige udfordringer

Du ønsker fagligt at opnå målbare resultater ved at inkluderer din hund i dit faglige arbejde.

Du kan arbejde som sundhedsprofessionel enten i den private eller offentlige sektor eller måske har du din egne klinik / praksis.

Det der er kendetegnet for uddannelsen til Certificeret terapihundefører med speciale i Samtaleterapi og Socialt arbejde er at når du arbejder med ”dyre assisteret behandling” er dine behandlinger planlagte, målrettet og deltagernes udvikling dokumenteres og evalueres af dig som fagperson.

Din hund bliver et professionelt redskab og indgår direkte eller indirekte i dine behandlingsformer og metoder som et supplement til en behandling eller opnåelse af et socialt læringsmål.

Du kan f.eks. være uddannet

  • Psykolog
  • Psykiater
  • Sociolog
  • Terapeut
  • Psykoterapeut
  • Coach
  • Præst
  • Special Pædagog
  • Social Pædagog
  • Socialrådgiver

For at begynde på uddannelsen til Certificeret terapihundefører med speciale i samtaleterapi og socialt arbejde skal du først have gennemført vores basisuddannelse.

Arbejder du med mindre børn skal dig og din hund bestå vores egnethedstest til børn under 6 år

Indhold: Certificeret terapihundefører med speciale i Samtale Terapi og Socialt arbejde.

Teori: Speciale i Samtale terapi og socialt arbejde

Du får adgang til vores uddannelsescenter, hvor du finder vores online kurser til specialiseringen sundhed og omsorg og du deltager også i live teori-forelæsninger.

I vores virtuelle klasseværelse har vi løbende live spørge og diskussions-/case-sessioner, som du har mulighed for at deltage i.

Dvs. dele af teorien foregår som online forelæsninger og som selvstudie og noget som live virtuelt klasseundervisninger.

Praktisk træning:

Vi mødes til en række praktiske træningssamlinger, hvor vi træner Grundfærdigheder og specielle terapihundeøvelser som du skal bruge i forhold til dit fagområde.  Vi træner nogle gange i et autentisk miljø og med andre deltagere. Til træningssamlingerne vil der også blive gennemgået enkelte teoretiske emner.

Praktik:

Herefter er der en individuel praktikperiode på 100 timeres dokumenteret praktik. Hvor 30 timer skal være direkte rettet mod en konkret specialisering, som du selv vælger indenfor dit fagområde.

Du kan begynde at have din hund med på arbejde allerede ved studiestart. De timer tæller med i din samlede praktiktid på 100 timer. Men din specialiseringspraktik på 30 timer skal du vente med indtil slutningen af din uddannelse som Certificeret terapihundefører med speciale i samtaleterapi og socialt arbejde

Du skal fra studiestart dokumentere dit arbejde ved at udarbejde en praktikrapport, som indgår i den samlede bedømmelse til din certificering, som terapihundefører med speciale i samtaleterapi og socialt arbejde.

Certificering:

Tilslut skal du op til den endelige certificering. Certificeringen foregår i dit og din hunds normale arbejdsmiljø med deltagere. Her er det vigtigt at du kan mestre alle de teoriske emner i praksis.

Uddannelse varighed

Uddannelsens varighed er 12 – 14 mdr. inkl. basisuddannelsen.

Studietimer:  110 timer

Mere info?

Ønsker du mere dybdegående information om uddannelsesforløbet, så er du velkommen til gratis at booke vejledning

Danske Terapihunde ApS
v/Betina Hofmann

E-mail: mail@dansketerapihunde.dk
CVR: 44505029

Thorsvej 24
9700 Brønderslev