Om instruktøren bag Danske Terapihunde – Betina Hofmann

Mit navn er Betina Hofmann. Hele mit liv har jeg på den ene eller anden måde altid haft en eller flere hunde omkring mig.

Min passion og fascination for hunde, deres adfærd, deres glæde og taknemmelighed, har i dag gjort at jeg er professionel hundeinstruktør og ejer af Danske Terapihunde.

I 2013 startede jeg hundetræningsvirksomheden betina-hofmann.dk, hvor jeg beskæftiger mig med positiv lydighedstræning efter klikker-træningsmetoden, adfærdsbehandling, miljøtræning, socialisering, specialsøgning og Nosework.

Praktisk erfaring:

  • Har arbejdet som selvstændig hundeinstruktør siden 2013
  • Har uddannet terapihunde og socialstøttehunde siden 2017
  • Har uddannet PTSD servicehunde
  • Uddanner diabeteshunde
  • Har holdt 20+ foredrag og workshops om hundeadfærd og indlæringsteori
  • Holder kurser og weekendkurser indenfor miljøtræning, socialisering, specialsøgning, nosework og lydighed
  • Har studeret Wolf Behavior and Captive Management, Wolf Park, IN USA
  • Har boet i Chicago, IL og arbejdet på et Shelter ”Save A Pet” i 2 år
  • Er certificeret hundeinstruktør fra Animal Behavior College, CA USA

For mere information se meget gerne min LinkedIn profil

Hvad der motiverer mig

Arbejdsmæssigt har jeg altid været i rollen som underviser, formidler eller rådgivningsrollen. Jeg bliver glad i låget af, at være med til at gøre en forskel for andre mennesker.

Jeg drives af at dele min viden med andre og se mennesker få nye kompetencer. Det glæder uanset om det er børn, unge, eller ældre.

Hopper og danser bogstaverne for den ordblinde pige på 10 år eller er det den deprimerede mand på 86 år, som ikke har lyst til livet mere, eller er det den professionelle fagperson som arbejder i et pædagogisk miljø og som ønsker at videreuddanne sig selv og sin hund indenfor Terapihunde området.

Så er det lige præcis det jeg blænder for. Det er det som gør mig glad i låget hver eneste dag.

Tanken bag Danske Terapihunde

Den 1. januar 2018 blev Danske Terapihunde en realitet. Efter 1 års uddannelse i Sverige var jeg klar som Terapihundeinstruktør.

Mit ønske om at lave en professionel uddannelse som Terapihundefører er, at give mennesker en sikker mulighed for at opleve de store konkrete gevinster en professionel uddannet hund kan have, f.eks. som et supplement til en eventuel behandling.

Være med til, at give den kommende terapihundefører et trygt og seriøst arbejdsredskab, som kan flytte grænser i det pædagogiske miljø. Vores resultater håndgribelige – de kan både mærkes og måles.

Anvendelsen af professionelt uddannede hunde er et fagområde, som jeg ønsker at udvikle i Danmark ved at tilbyde en terapihundeuddannelse med høj kvalitet og faglighed.

Med min faglige baggrund og grundige viden indenfor hundetræning, hundeadfærd, uddannelse og pædagogik er jeg (du) sikker på, at (din) uddannelse til terapihundefører vil kunne gøre en gedigen forskel for rigtig mange mennesker.

Mine egne hunde

I vores familie har vi 3 hunde, hvor den ældste Fila, en sort schæfer, er 12½ år. Yoda, også schæfer, er 8 år. Sidst og bestemt ikke mindst, har vi Mr. George Clooney – en brun harlekin puddel på 2 år.

Da Fila blev 12 år, besluttede jeg, at hun var nået pensionsalderen. Efter en lang arbejdsdag tog det lidt længere tid end normalt at komme i gang om morgen. Gigten har taget sit indtog på den aldrende dame. Yoda er super til Nosework, og så er der Clooney. Han er min terapihund. Derudover er han specialsøgningshund og diabeteshund.

Mere info?

Ønsker du mere dybdegående information om mine erfaringer, både teoretiske og praktiske, eller vil vide mere om uddannelsesforløbet, så kontakt mig endelig.

Danske Terapihunde v/Betina Hofmann

E-mail: mail@dansketerapihunde.dk
CVR: 33677170

Thorsvej 24
9700 Brønderslev