Indhold på uddannelsen Terapihundefører med speciale i samtale terapi
Modul 1 – Basis modulet
Her lærer du de grundlæggende teknikker for miljøtræning og socialisering, hundesprog, træner tekniker og lydighed.
Det sikrer at du forholdsvis hurtigt kommer godt og sikkert fra start og kan med tryghed begynde at bruge din hund i dit arbejde i begrænset omfang.
Har i nogle mindre ”hverdags” lydighed eller adfærds udfordringer, så er det her vi i fællesskab får styr på dem.
På basismodulet kommer du til at arbejde med flere teknikker, som forbereder dig til at blive en god og effektiv hundetræner.
Hos Danske Terapihunde anvender vi udelukkende en positiv træningsmetode, som hedder klikkertræning.
Hos Danske Terapihunde ligger vi stor vægt på at have veltrænede hunde, ikke kun for din og de mennesker du skal yde hundeterapi for, men i allerhøjeste grad også for din hunds skyld.
At træne med sin hund er med til at styrke jeres samarbejde og kommunikation, samtidig med det giver din hund sikkerhed, tryghed og mental stimulation. Altså det handler om arbejdsglæde for din hund.
Modul 2 – Miljøtræning & Socialisering
Her arbejder vi kort og godt med korrekt miljøtræning og socialisering. Du lærer en konkret metode til miljøtræning og socialisering.
Det er et område, som er essentielt for at blive en god og stabil terapihund. Det er et komplekst område og du kommer helt i dybden med emnet.
Modul 2 hænger meget tæt sammen med modul 3 – hundens sprog.
Modul 3 – Hundes sprog (Menneske / Hund relationer)
Som på alle modulerne beskæftiger vi os med den nyeste forskning på området, det gælder også på modulet ”Hundens sprog”. Hvor du på en videnskabelig måde lærer at aflæse din hunds sprog og signaler. På uddannelsen har vi fokus på hundens sprog i relationer til mennesker. Dette modul hænger meget tæt sammen med modul 2 – Miljøtræning og socialisering.
Modul 4 – Træner teknikker og hundens lydighed
På modul 4 skal du for alvor i gang med at træne din hund. Men det er individuelt, hvilke behov og ønsker den enkelte kursusdeltager har for sin kommende terapihund med speciale i samtaleterapi, Det afhænger i høj grad af hvilket fagområde og aldersgruppe, som er omdrejningspunktet for terapiarbejdet.
Derfor hænger modul 4 tæt sammen med modul 5 – Terapihundes opgaver
Modul 5 – Terapihundens opgaver – Individuelt tilpasset modul
Her bliver du mere konkret på dine og din hunds arbejdsopgaver. Erfaringen viser at du på uddannelsen indtil nu har fået tilegnet dig specialviden om terapihundearbejdet og nye indsigter i at anvende din hund professionelt, som et arbejdsredskab.
Det giver altid stof til nye ideer og refleksion. Det er her vi sætter DIG og din faglige erfaring i spil og får det hele til at gå op i en højere enhed, så du har en klar plan for at anvende din hund professionelt i dit daglige arbejde.
Det er også her vi begynder at planlægge din praktikperiode.
Modul 6 – Omsorg for hunden og hundens helse som professionel arbejdshund
Hvordan drager du den bedste omsorg for din hund, så din hund holder sig fysisk og mental sund, så du altid har en frisk, energisk og engageret kollega, som er klar til at yde det optimale for dig hver dag mange år frem i tiden. Du lærer bl.a. hundemassage. Det er hvad du skal lære på modul 6.
Modul 7 – Praktik
På uddannelsen til ”Terapihund med samtaleterapi som speciale” skal du have mindst 150 timers praktik. I praktikperioden skal du vise at du i praksis kan anvende alt det du har lært på uddannelsen. Du skal selv være opsøgende og finde en praktikplads. Praktikken er ulønnet, men må gerne være i din egen virksomhed. På selve uddannelsen gennemgår vi i detaljer, hvad der kræves af dig og dit praktiksted.
Eksamen
Uddannelsen afsluttes med en eksamen og du bliver diplomeret ”Terapihundefører med speciale i samtaleterapi” Eksamen planlægges individuelt.
Mere info?
Ønsker du mere dybdegående information om uddannelsesforløbet, så er du velkommen til gratis at booke studievejledning
Danske Terapihunde v/Betina Hofmann
E-mail: mail@dansketerapihunde.dk
CVR: 33677170
Thorsvej 24
9700 Brønderslev