Terapihundeføreruddannelsen 2024

Der begynder 4 hold i 2024

I 2024 begynder der 4 hold til Terapihundefører uddannelsen og der er max plads til 10 på hvert hold. Deltagerne kommer fra hele Danmark.

Du kan se startdatoerne og ansøgningsfrist her og under Hold navnet finder du de specifikke datoer. Uddannelsen til Terapihundefører tager 12. mdr.

Det er vigtigt at du er opmærksom på at dig og din hund skal bestå vores egnethedstest inden i kan begynde på uddannelsen.

 • Hold 1-2024(3 pladser tilbage)
  • Start 15. januar 2024
  • Ansøgningsfrist 15. december 2023
 • Hold 2-2024
  • Start 15.april 2024
  • Ansøgningsfrist 15.marts 2024
 • Hold 3-2024
  • Start 19. august 2024
  • Ansøgningsfrist 1. august 2024
 • Hold 4-2024
  • Start 11. november 2024
  • Ansøgningsfrist 1. oktober 2024

Uddannelsen til Terapihundefører er primært online. Men der er også på uddannelsen til Terapihundefører valgfrie praktiske undervisningsdage og de bliver aftalt individuelt efter tilmelding.

Den valgfrie praktiske undervisning er fordelt på 2 sammenhængende dage og 1 enkelt dag alle dage fra 10.00 til 16.00 og er placeret på hverdage..

Lidt om praktik og eksamen

Praktik:

Der er 100 timers praktik, som er placeret i slutningen af uddannelsesforløbet og er ofte tæt på din bopæl eller direkte på din arbejdsplads. Du skal selv være opsøgende på at finde et egnet praktiksted. Praktik stedet skal godkendes af Danske Terapihunde, men må gerne være din faste arbejdsplads eller din egen praksis.

Eksamen: 

Eksamen planlægges individuelt.

Hvordan møder jeg op til online undervisning?

I Danske Terapihunde benytter vi os af platformen ZOOM, da vi mener at den giver dig og os den bedste deltageroplevelser og undervisningsmuligheder.

Hvad er ZOOM

ZOOM er et program, der installeres på din computer, smartphone eller tablet og som fungerer som dit klasseværelse, hvor vi mødes med jer og hvor du og dine medstuderende mødes til undervisning.  Når du skal møde til undervisning klikker du på det link vi sender til dig på mail. Det svarer til at møde op i et fysisk klasseværelse.

Når du møder op til undervisning i et ZOOM klasseværelse vil du kunne se din instruktør og dine medstuderende, hvis altså de vælger at have video på. Det anbefaler vi at alle studerene har.

Du har mulighed for at stille spørgsmål og interagere med din instruktør og medstuderende præcis som hvis du var i et almindeligt klasseværelse.

Måske synes du at det lyder lidt uoverskueligt, teknisk og mystisk at kunne uddanne sig online med sin hund.  Men i Danske Terapihunde har vi stor erfaring i at undervise online, fordi vores uddannelse til Terapihundefører altid har været online dvs. siden 2018.

Hvad med nærværet og studiefælleskabet?

Vi kan godt forstå, hvis du er lidt skeptisk over at tage en online uddannelse også ovenikøbet med din hund, hvor du skal i gang med at træne specifikke færdigheder. Du tænker måske at det kan virke helt fjollet, ulogisk og svært.

Men vi kan forsikre dig om at det fungerer rigtig godt og de tilbagemeldinger vi har fået fra tidligere studerene har været meget positive. I det online klasseværelse kan vi se hinanden, tale sammen og der er afsat tid til at lære hinanden godt at kende. På et hold er der max 10 deltagere, så i løbet af det år uddannelsen tager kommer alle til at kende hinanden godt også på det personlige plan.

Mere info?

Ønsker du mere dybdegående information om uddannelsesforløbet, så er du velkommen til gratis at booke studievejledning

Danske Terapihunde v/Betina Hofmann

E-mail: mail@dansketerapihunde.dk
CVR: 33677170

Thorsvej 24
9700 Brønderslev